Тема 3.6. Складальне креслення




Викладений матеріал для студентів спеціальностей 5.05170106 "Бродильне виробництво і виробництво" та 5.05170108 "Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів"

 

План: 1. Складальне креслення, його призначення в проектній документації.

2. Правила виконання складального креслення. 

3. Визначення конструкцій окремих деталей і взаємодії деталей складальної одиниці. Визначення окремих видів з'єднань (рознімні і нерознімні) на складальному кресленні. Порядок з'єднання і роз'єднання виробів.

4. Нанесення розмірів на складальному кресленні. Аналіз розмірів: монтажних, приєднувальних, установчих, габаритних.

5. Поняття про комплект конструкторської документації; форма і порядок заповнення граф специфікації.

6. Читання складального креслення.

7. Спрощення на складальних кресленнях згідно з вимогами ЄСКД.

 

Мета: розглянути правила виконання і оформлення складальних креслеників. Розглянути особливості виконання окремих видів складальних креслеників. Навчитися правильно сплановувати виконання складальних креслеників та складати на них специфікації. Розібрати правила виконання ескізів складових елементів складального кресленика. Визначитися з особливостями зображення окремих складових складальних креслеників та можливості їх зображення у спрощеному вигляді. Розглянути правила читання складальних креслеників.

 

Взаємозв’язок з іншими дисциплінами: 1. «Основи стандартизації і метрології» Розділ 2. Метрологія

              2. «Технологічне обладнання галузі». Тема 1.2. З’єднання деталей машин. Тема 1.4. Короткі відомості про редуктори, вали, муфти. Тема 1.5. Підшипники і мастильні матеріали

 

Література: Л1, стор. 404 – 418; Л2, стор. 373 – 377; Л3, стор. 255 – 258, 272 -278

 



Обновлен 28 июл 2015. Создан 05 мар 2015