Тема 3.4. Ескізи та робочі креслення деталей




Викладений матеріал для студентів спеціальностей 181 "Харчові технології"

 

План: 1. Поняття про ескізи як конструкторські документи разового користування. Аналіз конструкції деталі і її елементів. Порядок і послідовність складання ескізу деталі. Використання виглядів, розрізів, перерізів, виносних елементів при виконанні ескізів.

2. Нанесення розмірів. Прийоми вимірювання деталей

3. Робочі креслення деталей як конструкторський документ, призначений для виготовлення деталі. Нанесення розмірів згідно з ЄСКД. Вибір масштабу, формату і компоновки креслення, матеріалів, з яких виготовлені деталі

4. Ескізи і робочі креслення деталей з нанесенням розмірів

 

Мета: розглянути склад та правила виконання робочих креслеників та ескізів деталей. Розібратися з принциповою різницею між робочим креслеником та ескізом. Визначити основні вимоги до виконання робочих креслеників та ескізів. Розглянути особливості виконання типових креслеників та ескізів. Встановити механізм визначення стандартних елементів креслеників та ескізів. Навчитися проставляти розміри,  використовуючи бази та нормальні ряди розмірів.

 

Взаємозв’язок з іншими дисциплінами: 1. «Основи стандартизації і метрології». Розділ 2. Метрологія

 

Література: Л1, стор. 304 - 314; Л2, стор. 244 - 264; Л3, стор. 185 - 211

 



Обновлен 22 сен 2017. Создан 05 мар 2015