Тема 3.2. Зображення - вигляди, розрізи, перерізи




Викладений матеріал для студентів спеціальностей 181 "Харчові технології"

 

План: 1. Вигляди: визначення, розміщення і позначення.

            2. Розрізи: визначення, формування. Види розрізів: горизонтальний, фронтальний, профільний, похилі. Прості і складні розрізи. Розташування І позначення розрізів на кресленні. З'єднання половини вигляду і половини розрізу.

            3. Перерізи винесені і накладені. Позначення перерізу. Побудова простих і складних розрізів і перерізів на кресленні деталей

 

Мета: розглянути головні компоненти креслення: види, розрізи та перерізи. Визначити їх різновиди, межі використання та правила виконання.

 

Взаємозв’язок з іншими дисциплінами: 1. «Основи стандартизації і метрології». Розділ 1. Стандартизація. Розділ 2. Метрологія

 

Література: Л1, стор. 260 – 269; Л2, стор. 197 – 210; Л3, стор. 145 – 160

 



Обновлен 22 сен 2017. Создан 05 мар 2015