Тема 2.3. Аксонометричні проекції




Викладений матеріал для студентів спеціальностей 181 "Харчові технології"

 

План: 1. Загальні поняття про аксонометричні проекції. Види аксонометричних проекцій. Аксонометричні осі.

            2. Коефіцієнти спотворення. Зображення кола в аксонометрії. Зображення в аксонометричних проекціях многокутників. Зображення в аксонометричних проекціях геометричних тіл. Зображення многокутників (квадрат, трикутник, коло) і геометричних тіл (піраміда, циліндр, конус) в прямокутній ізометрії

             

Мета: розглянути інформацію про аксонометричні проекції. Встановити переваги та недоліки аксонометричних проекцій по відношенню до інших видів проекціювання. Встановити показники спотворення при виконанні аксонометричних проекцій. Розглянути послідовність виконання в аксонометричних проекціях простих фігур та деталей.

 

Взаємозв’язок з іншими дисциплінами: 1. «Математика». Тема 8. Геометричні тіла і поверхні. Тема 5. Вектори і координати

 

Література: Л1, стор. 123 – 136; Л2, стор. 98 - 113; Л3, стор. 76 - 89

 



Обновлен 22 сен 2017. Создан 05 мар 2015