Тема 2.1. Методи проекціювання




Викладений матеріал для студентів спеціальностей 5.05170106 "Бродильне виробництво і виробництво" та 5.05170108 "Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів"

 

План: 1. Проекціювання центральне і паралельне. Прямокутне проекціювання.

            2. Площина і її позначення. Координати точок. Проекціювання точок, відрізків і плоских фігур.

            3. Положення прямої лінії в просторі. Прямі загального положення. Проекціювання прямих.

            4. Проекціювання площин.

            5. Способи знаходження натуральної величини відрізка прямої та плоских фігур

 

Мета: отримати інформацію про види та особливості проекціювання. Визначити сутність та необхідність проекціювання. Встановити порядок виконання проекціювання точки, прямої або плоскої фігури. Ознайомитися з площинами та осями проекцій. Встановити поняття координат точки, прямої. Розібратися з порядком викреслювання проекцій точок, прямих та плоских прямих. Розглянути способи визначення натуральної величини прямої та плоских фігур

 

Взаємозв’язок з іншими дисциплінами: 1. «Математика». Тема 8. Геометричні тіла і поверхні. Тема 5. Вектори і координати

 

Література: Л1, стор. 83 – 96; Л2, стор. 75 – 83; Л3, стор. 53 – 57

 



Обновлен 28 июл 2015. Создан 05 мар 2015