Тема 1.2. Оформлення креслення




Викладений матеріал для студентів спеціальностей 5.05170106 "Бродильне виробництво і виробництво" та 5.05170108 "Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів"

 

План: 1. Формати креслення. Основний напис.

2. Масштаб зображення на кресленні.

3. Лінії креслення, їх найменування, товщина і призначення

4. Шрифти креслярські. Типи і розміри шрифту. Конструкція літер, цифр, знаків

5. Нанесення розмірів. Виконання напису

 

Мета: Ознайомитися з типами форматів та основними написом і внутрішньою ракою, які виконуються на креслениках. Вивчити лінії креслення та отримати первинні навички їх виконання. Розглянути порядок та особливості виконання креслярських шрифтів. Встановити поняття масштабу. Навчитися правильно проставляти та оформлювати нанесення розмірів на кресленні

 

Взаємозв’язок з іншими дисциплінами: 1. Курсове проектування з дисциплін «Технологія виробництва»  та «Технічна механіка»

              2. Дипломне проектування (для спеціальності 5.05170106)

              3. «Основи стандартизації і метрології» Розділ 1. Стандартизація

 

Література: Л1, стор. 17 - 25; Л2, стор. 10 - 15; Л3, стор. 12 - 17

 



Обновлен 28 июл 2015. Создан 04 мар 2015